Rurki warzywne
Skład :
- makaron ,,kolanka''
- kasza manna (około 1 łyżki)
- groszek (około 1 łyżki)
- papryka (jeden plasterek) [należy usunąć środek oraz miejsca niedojrzałe ]
- marchewka (jedna, mała)
- ogórek (trzy plasterki)
- *rurki waflowe
Przygotowanie :
Gotujemy marchew i groszek w niewielkiej ilości wody. Ogórka i paprykę siekamy na bardzo drobne kawałeczki (możemy też zmiksować) i wrzucamy do gotującego się groszku i marchewki. Dodajemy kaszę. Gotujemy trochę makaronu ( w zależności od rodzaju i wielkości gryzonia ). Ugotowane warzywa i makaron oraz kaszę,rozcieramy i dodajemy do rurek i wsadzamy do lodówki i gotowe ;)
* możemy użyć tych : (tylko trzeba ze środka wyrobić suszone warzywa;))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz